WE WINE DAY

3 Octombrie

19:00 (UTC+2)

Live Webinar

"Oz Clarke – unul dintre cei mai importanți experți din domeniul vinicol din Marea Britanie și autor al numeroase cărți despre vinuri. Abilitățile sale, cu care s-a făcut remarcat la competițiile internaționale,

i-au adus reputația că ar avea cele mai fine simțuri gustative dintre toți cei care scriu despre vinuri. A câștigat de 3 ori premiul „Glenfiddich Wine Writer” și „Wine Guild”, dar și alte competiții, printre care se numără: „James Beard”, „Julia Child”, „World

Food Media” și „Lanson Special Millennium Award” pentru contribuția pe care a avut-o pentru promovarea educației în domeniul vinicol. În 2006 s-a învrednicit de premiul „Cel mai bun comunicator al anului”, oferit de prestigiosul concurs „International Wine

& Spirit Competition International Drinks”.

Domnul Oz Clarke este unul din invitații "My Wine Day – Webinar & Masterclass", care va avea loc pe pagina wineday.wineofmoldova.com, data de 3 Octombrie, începând cu ora 19:00

Evenimentul va exploda la nivel internațional: în timp ce sute de mii de oameni s-au bucurat de primele 18 ediții ale Zilei Naționale a Vinului din Moldova, a 19-a va fi sărbătorită de milioane de iubitori ai vinului în diferite țări.

Profesioniștii și amatorii sunt invitați să urmărească webinarul WE WINE DAY ( Eu DeVIN Sărbătoare) din 3 octombrie, ora 19.00 (ora Moldovei), când degustătorii și jurnaliștii experți de pe toate continentele vor face o degustare transcontinentală online a vinurilor din Moldova. Acest lucru va oferi posibilitatea tuturor  pasionaților din întreaga lume să „călătorească” în Moldova și să învețe despre soiurile de struguri indigene.

Webinarul va fi moderat de expertul internațional Jamie Goode, care este un scriitor de vinuri din Londra, care în prezent este cronicar de vinuri la ziarul național britanic The Sunday Express. Pe lângă scriere, susține și conferințe și judecă vinul. A apărut și la TV (Richard și Judy, Sky News, BBC1, BBC Breakfast, BBC News Channel și Channel 5 News). El va fi susținut de:

România – Franța
Julia Scavo

Julia Scavo a fost prima femeie care a câștigat prestigiosul Master of Port în 2017 și a câștigat multe alte locuri de prestigiu în campionatele somelierilor, printre care „Cel mai bun somelier din România 2018”.

Statele Unite ale Americii
Michelle Williams

Cu sediul în Dallas, Michelle Williams este o scriitoare independentă de vinuri, mâncare șicălătorii. Ea este una dintre cele mai influente 15 persoane din domeniul vinului șieste recunoscută la nivel global ca fiind una dintre cele „10 cele mai bune conturi de vin de urmat.

Canada-Quebec
Jacques Orhon

Jacques Orhon este maestru-somelier și fondator al Asociației canadiene a somelierilor, pe care l-a prezidat din 1989 până în 2001. A predat viitorilor somelieri pe parcursul a 30 de ani.

Scandinavia-Danemarca
André Devald

André este unul dintre cei mai buni specialiști în vinuri din Danemarca de aproape 30 de ani. El scrie pentru mai multe reviste daneze, inclusiv DinVinGuide, gastro și Vinbladet.

Olanda
Frank Smulders MW

Frank Smulders MW este un maestru olandez al vinului, care lucrează în domeniul  vinului din 1985.

Belgia
Marc Vanhellemont

Marc Vanhellemont este jurnalist independent în domeniul vinului și gastronomiei, pentru In Vino Veritas (Belgia), pentru blogul francez numărul unu les5duvin și pentru Terre de Vins, o altă publicație franceză.

La fel, pe 4 octombrie sărbătoare va fi găzduită și în USA cu organizarea de degustari online în rândul unor renumiți Bloggeri de wine&travel.

Toate evenimentele vor fi transmise live pe paginile de Facebook Wine of Moldova, cât și pe paginile personale ale bloggerilor. Mediatizarea evenimentului va avea loc în timpul evenimentului și post eveniment la nivel local și internațional.